Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne skattkisten for voksne inneholder rødspette, blåskjell og krepsehaler i en fantastisk blanding med godt krydder og grønnsaker. Den er like enkel å lage i stekeovnen som på grill.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g rødspettefilet rødspettefilet
  • 16 stk stk blåskjell, uten skall blåskjell, uten skall
  • 12 stk stk krepsehaler krepsehaler
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 1 stk stk purre purre
  • 4 ss ss smør smør
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 4 stk stk sitronbåter sitronbåter
  • 4 ark ark grillfolie grillfolie
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær rødspette i porsjonsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Skjær gulrot, persillerot og purre i tynne strimler.

  • Brett grillfolie dobbelt og ha en spiseskje smør på hver.

  • Legg rødspette i en ring på hver folie, og ha blåskjell, krepsehaler og grønnsaksstrimler over.

  • Hell litt hvitvin i hver pakke og legg en sitronbåt over.

  • Brett sammen folien og legg pakkene på varm grill.

  • La pakkene ligge på grillen i ca. 10 minutter.

  • Åpne pakkene og sjekk at fisken er klar. 

Server skattkistene med det tilbehøret du ønsker.

Tips: Denne oppskriften kan du også tilberede i stekeovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.