Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

De beste middagene har like spennende smak som utseende. I denne oppskriften får fileter av flyndre en frisk urtesmak. Urtene kan du skifte ut etter sesong og smak.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk flyndrefilet flyndrefilet
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 1 ss ss smør smør
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 1,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Saus

  • 1 stk stk eple eple
  • 4 dl dl eplejuice eplejuice
  • 1 ss ss maisennajevner, lys maisennajevner, lys
  • 2 ts ts sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • salat salat
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Finhakk urter og bland sammen med smør, revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.

  • Smør urtesmøret jevnt over flyndrefiletene, rull dem sammen og fest dem med en cocktailpinne.

Saus

  • Skjær eple i terninger.

  • Kok opp eplejuice i en stekepanne, rør inn maisennajevner, eple og sitronsaft.

  • Legg rullene i sausen, legg lokk på stekepannen og damp flyndren til den er akkurat gjennomkokt, ca. 4 minutter.

Server med en frisk salat og kokte poteter.