Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sjømat i salat, hva kan vel være en raskere, friskere og sunnere middag i hverdagen? I denne oppskriften kan du også bruke varmrøkt makrell. Husk at salat også er god nistemat!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g varmrøykt laks varmrøykt laks
  • 2 stk stk egg egg
  • 1 stk stk romanosalat romanosalat
  • 1,5 dl dl brødkrutonger brødkrutonger
  • 50 g g parmesanost parmesanost

Dressing

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk ansjosfilet ansjosfilet
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 2 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær varmrøkt laks i biter.

  • Kok egg til de blir hardkokte, skrell og skjær i båter.

  • Riv salat i små biter og bland med eggebåter, brødkrutonger og revet parmesanost.

Dressing

  • Finhakk hvitløk og ansjosfilet, og press saften av sitron over.

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med salt og pepper.

Server salaten med varmrøkt laks og dressing på toppen, med brød ved siden av.