Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laksemousse passer godt til store anledninger, den er som skapt for koldtbordet. Denne laksemoussen er laget med røket laks og lakserogn toppen med rømmesaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g røkt laks røkt laks
  • 50 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • 150 g g lakserogn lakserogn
  • 2 stk stk gelatinplate gelatinplate
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft

Rømmesaus

  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • 50 g g lakserogn lakserogn

Tilbehør

  • salat salat
  • loff loff

Framgangsmåte

  • Kjør røkt laks og smør sammen i en foodprosessor.

  • Rør inn lettrømme og lakserogn.

  • Bløt gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 minutter og klem ut vannet.

  • Smelt gelatin i sitronsaft enten i mikrobølgeovn eller på svak varme på kokeplaten.

  • Rør gelatinen inn i lakseblandingen.

  • Fyll lakseblandingen i godt smurte porsjonsformer og sett formene i kjøleskap så moussen stivner.

  • Hvelv moussen ut på porsjonstallerkener. 

Rømmesaus

  • Rør sammen lettrømme og lakserogn.

Server laksemousse med rømmesaus, salat og ristet loff.

Tips: Moussen kan også fylles i en stor form eller skål.