Røkt laks med rødløkskrem på toast

Server smakfull røkt laks i hjemmelaget rødløkskrem med frisk basilikum på toast. Denne retten passer perfekt til tapaskvelden, og faller i smak hos de fleste.
Vanskelighetsgrad
Middels
Antall porsjoner
Ingredienser
- 100 g røkt laks
- 1,5 stk rødløk
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 stk sitron
- salt og pepper
- basilikum, frisk
- 1 stk baguette
- olivenolje
Framgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Finhakk røkt laks og rødløk i små terninger og bland med crème fraîche.
Smak til med salt, pepper og saften av sitron.
Skjær baguetten i tynne skiver, drypp olivenolje på et stekebrett og legg på baguettskivene.
Stek i stekeovnen til skivene er sprø og gyllen, ca. 5 minutter.
Ha rødløkskremen med røkt laks på toastskivene rett før servering.
Server med et blad basilikum på toppen.