Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Server smakfull røkt laks i hjemmelaget rødløkskrem med frisk basilikum på toast. Denne retten passer perfekt til tapaskvelden, og faller i smak hos de fleste.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g røkt laks røkt laks
  • 1,5 stk stk rødløk rødløk
  • 1 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper
  • basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 stk stk baguette baguette
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C. 

  • Finhakk røkt laks og rødløk i små terninger og bland med crème fraîche.

  • Smak til med salt, pepper og saften av sitron.

  • Skjær baguetten i tynne skiver, drypp olivenolje på et stekebrett og legg på baguettskivene.  

  • Stek i stekeovnen til skivene er sprø og gyllen, ca. 5 minutter. 

  • Ha rødløkskremen med røkt laks på toastskivene rett før servering.

Server med et blad basilikum på toppen.