Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ansjos lages av fersk brisling, så om du har tilgang til det så er det bare å prøve. Nøyaktighet og tålmodighet er viktig når slike delikatesser skal lages fra grunnen av.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg brisling brisling
  • 4 ss ss soyaolje soyaolje
  • 4 ss ss eddik, 7% eddik, 7%
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad

Krydderblanding

  • 0,5 ts ts muskat muskat
  • 1 ts ts nellik, malt nellik, malt
  • 1 ts ts allehånde, malt allehånde, malt
  • 2 ts ts pepper pepper
  • 120 g g salt salt
  • 160 g g sukker sukker

Framgangsmåte

  • Brislingen bør være så fersk som mulig og ikke for liten. Den skal ikke renses og ikke hodekappes, men skylles godt i kaldt vann.

  • Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen.

  • Legg et lag krydderblanding i bunnen av spannet. Husk at spannet må ha et lufttett lokk.

  • Legg brislingen med buken opp og hode mot hale, tett i tett.

  • Mellom hvert lag brisling strøs et lag krydderblanding, og litt soyaolje og eddik.

  • Avslutt med resten krydderblandingen og laurbærblad.

  • Legg et lett press på, gjerne en liten tallerken, legg på lokk og sett den til modning et mørkt og kjølig sted.

  • Snu spannet av og til, og kontroller at laken dekker brislingen.

Ansjosen er ferdig etter 3-4 uker.