Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bruschetta er en italiensk klassiker. Den består av sprøstekte skiver av baguette med tomat, hvitløk, olje og ansjos. Server bruschetta som en kanapé før gjestene setter seg til bordet.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 6 stk stk ansjosfilet ansjosfilet
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 2 ts ts basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper

Bruschetta

  • 1 stk stk baguette baguette
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C.

  • Skjær ansjosfilet i biter.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Bland sammen ansjos, tomat, strimlet basilikum og olivenolje, og smak til med salt og kajennepepper.

Bruschetta

  • Skjær baguette i skiver.

  • Finhakk hvitløk, bland med olivenolje og pensle på baguetteskivene.

  • Rist skivene gylne og sprø i stekeovnen i ca. 5 minutter.

Ha tomatblandingen på bruschetta og server.