Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en cæsarsalat med en vri neste gang du vil ha salat til lunsj eller lett middag. Denne oppskriften er det sardiner, bacon, krutonger, romanosalat og dressing.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 boks(er) boks(er) hermetiske sardiner, i olje hermetiske sardiner, i olje
  • 80 g g bacon bacon
  • 4 ss ss olje olje
  • 4 skiver skive loff loff
  • 1 stk stk romanosalat romanosalat

Dressing

  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 0,5 ts ts hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 2 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.

  • Skjær bacon i terninger og stek sprø i olje.

  • Ta baconterningene ut av stekepannen og legg på tørkepapir.

  • Skjær skorpene av loffskivene, og skjær i terninger.

  • Stek loffterningene i baconfettet til de blir gylne og sprø.

  • Skyll og tørk romanosalaten, og riv bladene i mindre biter.

  • Ha sardiner, bacon, loffterninger og salat i en bolle, og vend forsiktig sammen.

Dressing

  • Rør sammen eggeplomme og hvitvinseddik.

  • Tilsett olivenolje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server salaten med dressingen.