Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en klassisk svensk rett med ansjos, poteter, løk og saus som bakes i stekeovnen. Retten kan gjøres klar på forhånd og bare settes i ovnen like før den skal serveres.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g ansjosfilet ansjosfilet
  • 8 stk stk potet potet
  • 2 stk stk løk løk
  • 3 ss ss smør smør
  • 3 dl dl matfløte matfløte
  • 2 ss ss ansjoslake ansjoslake
  • 2 ss ss griljermel griljermel
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Ta ansjosfiletene opp av laken og la renne godt av på tørkepapir. Ta vare på laken.

  • Skrell potet og skjær i tynne skiver.

  • Skjær løk i tynne ringer og stek i smør til den er myk, men ikke brun.

  • Legg ansjos, potet og løk lagvis i en smurt ildfast form, med poteter underst og øverst.

  • Bland sammen matfløte og ansjoslake, og hell det i formen.

  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek midt i stekeovnen i ca. 30 minutter.

  • Fjern folien og dryss over griljermel.

  • Stek retten videre til potetene er møre og overflaten gyllen, ca. 10 minutter.

Server med en frisk salat ved siden av.