Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Pastasaus med ansjos gir en kraftig smak, en uvant kombinasjon for noen. Dette er en klassisk rett som opprinnelig kommer fra Venezia.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 75 g g ansjosfilet ansjosfilet
  • 400 g g tagliatelle, grønn tagliatelle, grønn
  • 1 stk stk løk løk
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss vann vann
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • parmesanost parmesanost

Framgangsmåte

  • Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
  • Skjær løken i tynne ringer og stek den gyllen og myk i olivenolje, tilsett vann og la løken surre under lokk i ca. 30 minutter.

  • Rør ofte og tilsett mer vann om det damper tørt. Løken skal bli så myk at den nesten er som en puré.

  • Tilsett ansjosfiletene, kok videre i 2 minutter og mos ansjosen litt med en gaffel.

  • Rør inn litt mer olivenolje, smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille.

Rør pastaen inn i sausen og server med parmesan drysset over.