Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Pasta er godt og enkelt. I denne oppskriften finner du mange gode råvarer, blant annet sardiner, løk og oliven. Med revet parmesan over får den et italiensk preg.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g hermetiske sardiner, i olje hermetiske sardiner, i olje
  • 400 g g pasta pasta
  • 1 stk stk løk løk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 100 g g oliven, grønn oliven, grønn
  • 1 ss ss kapers kapers
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 dl dl parmesanost parmesanost

Framgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.

  • Finhakk løk og hvitløk, og surr i olivenolje på middels varme.

  • Tilsett hermetisk tomat og la det småkoke i noen minutter.

  • Skjær oliven i skiver og tilsett i sausen sammen med sardiner og kapers.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Finhakk persille og basilikum, og vend inn i sausen sammen med pasta.

Server pastaen straks med revet parmesan over.