Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En salat er perfekt som lunsj eller en kjapp middag i en travel hverdag. Prøv denne oppskriften på tomatsalat med sardiner og fetaost neste gang.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g hermetiske sardiner, i olje hermetiske sardiner, i olje
  • 6 stk stk tomat tomat
  • 6 stk stk cherrytomat, gul cherrytomat, gul
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 l l ruccolasalat ruccolasalat
  • 200 g g fetaost fetaost
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 0,5 potte potte bladpersille, frisk bladpersille, frisk

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på oljen. 

  • Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i grove strimler.

  • Del cherrytomat i to.

  • Skjær rødløk i tynne skiver og ha i en salatbolle med tomatstrimlene, cherrytomat, sardiner og ruccolasalat.

  • Smuldre over fetaost, drypp over sardinoljen og press over litt sitronsaft. 

  • Dryss over persille og bland alt forsiktig sammen før servering.

Server tomatsalaten med brød ved siden av.