Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en oppskrift som vil falle i smak hos store og små. Den kan enten lages i frityren, eller i olje i en kasserolle. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk egg egg
  • 4 dl dl kefir kefir
  • 2,5 dl dl maisennamel maisennamel
  • 2 dl dl hvetemel hvetemel
  • 2 ts ts bakepulver bakepulver
  • 2 ts ts salt salt
  • frityrolje frityrolje

Potet

  • 8 stk stk potet potet
  • 2 ss ss salt salt
  • 0,5 ss ss sukker sukker
  • 0,5 ss ss løkpulver løkpulver
  • 0,5 ss ss paprikapulver paprikapulver
  • 0,5 ss ss dill, tørket dill, tørket

Tilbehør

  • ketchup ketchup

Framgangsmåte

  • Skjær seifileten i ca. 2 cm brede strimler.

  • Pisk sammen egg og kefir.

  • Bland alt det tørre, og pisk inn det våte til du har en glatt røre.

  • La røren stå i 20 minutter.

  • Varm frityren til 190 °C.

  • Vend fisken i mel, så i røren og ha rett i frityren.

  • Friter til fisken er gyllen og sprø, det tar ca. 2 minutter. Ikke ha for mye fisk i frityren om gangen.

  • Legg fisken over på rist når den er ferdig fritert og dryss gjerne litt salt over om du ønsker.

Potet

  • Skjær potet i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel.

  • Ha potetskivene i en skål og la stå under rennende kaldt vann i 10 minutter.

  • Legg dem over på tørkepapir og tørk av vannet.

  • Bland sammen salt, sukker, løkpulver, paprikapulver og tørket dill til krydderblandingen.

  • Friter litt av potetskivene av gangen til de er sprø og gylne.

  • Legg over på rist og dryss over krydderblanding.

Server fisk og potet med ketchup eller det du måtte ønske.