Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sei med tomat, gulrot og basilikum er en rett som garantert vil falle i smak hos små barn. De spennende smakene vil sette fart på matlysten.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 100 g g gulrot gulrot
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 dl dl vann vann
  • 1 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 0,5 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Skjær sei i biter og sjekk for bein. 

  • Skjær løk, gulrot og tomat i små biter, og kok møre i usaltet vann under lokk i ca. 15 minutter.

  • Finhakk basilikum og persille og ha i kasserollen.

  • Tilsett sei de siste 3-4 minuttene og la trekke. 

  • Hell av kokevannet i en skål og ha olivenolje i kasserollen.

  • Spe på med litt av kokevannet, og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens. 

Denne retten passer til barn fra 6 måneder og opp.

Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.