Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften er mange av havets skatter samlet i en suppe. Men paprika, tomat, purre, chili og basilikum er dette en spennende suppe for spesielle anledninger.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 300 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 200 g g blåskjell blåskjell
  • 50 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 5 stk stk potet potet
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk purre purre
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 400 g g hermetiske tomater med chili hermetiske tomater med chili
  • 400 g g hermetiske tomater med basilikum hermetiske tomater med basilikum
  • 4 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 15 dl dl vann vann
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • chilipulver chilipulver
  • provencekrydder provencekrydder
  • pepper pepper

Tilbehør

  • hvitløksbrød hvitløksbrød

Framgangsmåte

  • Skjær laks- og seifilet i terninger på ca. 3 cm.

  • Skjær potet, gulrot, purre og paprika i små terninger. 

  • Finhakk hvitløk og bland sammen med olje.

  • Surr grønnsaksterningene i oljeblandingen i en kasserolle.

  • Hakk de hermetiske tomatene, bland med buljongterning og ha sammen med grønnsakene.

  • Fyll på med vann, kok opp og spe med matfløte.

  • Smak til med provencekrydder, chilipulver og pepper.  

  • La suppen koke i ca. 20 minutter.

  • Tilsett fisken og kok videre i ca. 10 minutter. 

  • Ha i blåskjell de siste 5 minuttene av koketiden. 

  • Tilsett rekene like før servering.

Server suppen med hvitløksbrød.