Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en smakfull form med sei, spinat, crème fraîche og potet, og server med sitronbåter og grovt brød. Du kan også bruke torsk eller hyse i denne oppskriften. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 5 stk stk potet potet
  • 1 poser pose spinat, fryst spinat, fryst
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 dl dl ost, revet ost, revet
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • sitronbåter sitronbåter
  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær seien i porsjonsstykker.

  • Kok potetene til de er møre. 

  • Tin spinaten og klem ut så mye væske som mulig. Ha litt salt og pepper over spinaten og vend sammen.

  • Legg spinaten i smurt ildfast form med fisken over.

  • Drypp sitronsaft på fisken og dryss over salt og pepper.

  • Hell over crème fraîche og dryss hakket gressløk over.

  • Skrell potet, skjær i tynne skiver og legg dem over fisken.

  • Dryss ost over, legg små smørklatter på toppen og stek midt i stekeovnen til fisken er gjennomkokt og overflaten er gyllen og sprø, ca. 25 minutter.

Server med sitronbåter og grovt brød.

Tips: Du kan også bruke torsk eller hyse i denne oppskriften.