Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fiskegrateng med sei, en smakfull kryddersaus, og loff- og persilletopping er en spennende variasjon fra den tradisjonelle fiskegratengen. Prøv den du også.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 5 dl dl makaroni makaroni
  • 0,3 stk stk loff loff
  • 1 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Saus

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 100 g g smør smør
  • 100 g g hvetemel hvetemel
  • 8 dl dl helmelk helmelk
  • 6 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 3 stk stk eggehvite eggehvite
  • 0,25 stk stk sitroner sitron
  • kajennepepper kajennepepper
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød
  • råkost råkost

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær seifilet i terninger på ca. 2 cm.

  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.

  • Varm smør i en stekepanne og stek seien i ca. 4 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Ha seien i en ildfast form, smurt med smør.

  • Riv loff i biter, og kjør i en blender med persille til en jevn masse.

Saus

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i smør i 2-3 minutter.

  • Rør inn hvetemel, og spe på med helmelk, litt om gangen, under omrøring.

  • Trekk sausen av varmen og sett til avkjøling.

  • Pisk inn eggeplomme i den avkjølte sausen.

  • Stivpisk eggehvite og vend inn i sausen.

  • Smak til med saften av sitron, kajennepepper, salt og pepper.

  • Bland den ferdigkokte makaronien i sausen og hell over seien.

  • Dryss over loff- og persilleblandingen, og stek i stekeovnen til toppingen har fått en gyllen farge, i 15-20 minutter.

Server fiskegratengen med brød og råkost.