Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften er inspirert av thailandske fiskekaker. Server fiskekakene med agurksalat og sweet chilisaus som i denne oppskriften, eller med ris og peanøttsaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 350 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 ss ss fiskesaus fiskesaus
  • 2 ts ts curry paste, rød curry paste, rød
  • 1 stk stk egg egg
  • 75 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • hvetemel hvetemel
  • solsikkeolje solsikkeolje

agurksalat

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød

Dressing

  • 1 dl dl vann vann
  • 3 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 0,5 ts ts salt salt

Tilbehør

  • sweet chilisaus sweet chilisaus

Framgangsmåte

  • Skjær sei i store biter og kjør dem sammen med salt i en foodprosessor til du får en jevn deig.

  • Riv skall av lime og ha i farsen sammen med fish sauce, curry paste og egg. Juster med hvetemel hvis farsen er for løs.

  • Finhakk aspargesbønner og bland inn i farsen.

  • Form farsen til små fiskekaker og stek i olje til de er gjennomstekte og gyllen, ca. 3 minutter på hver side.

Agurksalat

  • Skjær agurk i små terninger, vårløk i tynne skiver og finhakk chili.

  • Bland sammen ingrediensene til salaten og la den stå og trekke i 20 minutter.

Dressing

  • Kok opp vann.

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over agurksalaten.

Server fiskekaker med agurksalat og sweet chilisaus.