Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Seikaker i burgerbrød med kålsalat er noe som vil falle i smak hos hele familien. Seikakene kan dere variere med å bruke forskjellige krydder i farsen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1,5 ts ts salt salt
  • 1,5 dl dl melk melk
  • 1 ss ss potetmel potetmel
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende

Kålsalat

  • 0,25 stk stk hodekål hodekål
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1,5 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • 4 stk stk burgerbrød, grove burgerbrød, grove
  • 0,5 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 0,5 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • ruccolasalat ruccolasalat

Framgangsmåte

  • Del fiskefileten i biter og ha den i foodprosessoren.

  • Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.

  • Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.

  • Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder.

  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.

  • Form store flate kaker og stek dem i flytende margarin, ca. 2-3 minutter på hver side.

Kålsalat

  • Vask, rens og riv hodekål og gulrot.

  • Rør sammen en dressing av lettrømme, sukker, sitronsaft og smak til med litt kajennepepper.

  • Bland dressingen godt sammen med revet kål og gulrot.

Tilbehør

  • Varm burgerbrød etter anvisning på pakken.

  • Vask, rens og skjær paprika i tynne strimler.

  • Vask og rens ruccolasalaten.

Server seiburgere i burgerbrød med kålsalat, paprika og ruccolasalat.