Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Seikarbonader kan du enkelt lage selv. Det er bare å kjøre det sammen i en foodprosessor, forme kaker og steke i en panne. Det trenger ikke være så vanskelig å lage fiskemat selv. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ss ss potetmel potetmel
  • 1 ss ss gressløk gressløk
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 1 dl dl melk melk
  • smør smør

Gulrotstuing

  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 100 g g sukkererter sukkererter
  • 2 dl dl vann vann
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 dl dl matfløte matfløte

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær sei i strimler og kjør i en foodprosessor sammen med saltet.

  • Rør inn potetmel, finhakket gressløk og pepper, og spe med melk litt om gangen til en fast farse.

  • Form store karbonader og stek dem i smør på middels varme til de er brun og gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side.

Gulrotstuing

  • Skjær gulrot i små terninger og strimle sukkererter.

  • Kok grønnsaker møre i lettsaltet vann.

  • Sil av kokevannet, men ta vare på det.

  • Kok opp grønnsaksvannet. Pisk sammen hvetemel og matfløte, og pisk det inn i grønnsaksvannet. 

  • La sausen småkoke i 4-5 minutter.

  • Tilsett grønnsaker og la dem bli ordentlig varme.

Server seikarbonader med gulrotstuingen og potet ved siden av. Pynt med gressløk drysset over.