Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv den indiske linsegryten, dal, her med torsk og fullkornscouscous. En sunn og god rett som garantert vil bli en ny favoritt!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1,5 stk stk løk løk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 20 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • 2 ts ts garam masala garam masala
  • 1 ts ts gurkemeie gurkemeie
  • 1 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 4 dl dl hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 3 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 600 g g røde linser, hermetiske røde linser, hermetiske
  • salt salt

Tilbehør

  • couscous, fullkorn couscous, fullkorn
  • koriander, frisk koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær torsk i terninger.

  • Finhakk løk og chili, del cherrytomater i to, og press saften fra sitron.

  • Varm rapsolje i en kasserolle, og fres løk og chili til løken er gylden.

  • Ha i cherrytomatene og la det surre et par minutter.

  • Tilsett garam masala, gurkemeie og spisskummen, og bland det godt sammen.

  • Ha i hermetiserte tomater, kokosmelk og linser, og la det koke under lokk i 5 minutter.

  • Tilsett torsketerningene og la dem trekke under lokk i 3 minutter.

  • Smak til med sitronsaft og salt.

Server indisk dal med fullkornscouscous og koriander. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.