Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sitron gir denne oppskriften en frisk smak. Med sei og grønnsaksblanding etter ønske er dette en ovnsbakt rett du gjerne prøver mer enn en gang.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 400 g g grønnsaksblanding grønnsaksblanding
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Saus

  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1,5 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær fisken i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form og fordel grønnsakene over.

Saus

  • Riv skall og press saften av sitron.

  • Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med fiskekraft og kremfløte. 

  • La sausen småkoke i ca. 3 minutter, og rør inn skall av sitron.

  • Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. 

  • Hell sausen over fisken, og dekk formen med aluminiumsfolie. 

  • Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter. 

Server med kokte poteter.

Tips: I denne oppskriften kan du selv velge hvilken grønnsaksblanding du ønsker.