Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt seifilet er en enkel hverdagsmiddag. Legg poteter og grønnsaker i samme form så er hele middagen i boks. En kald grønn urtesaus setter en ekstra smak på retten.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 6 stk stk potet potet
  • 200 g g sjampinjong sjampinjong
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 6 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Saus

  • 3 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 1 ss ss mynte, frisk mynte, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss kapers kapers
  • 2 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær seien i serveringsstykker.

  • Skrell og skjær potet i tynne skiver.

  • Legg potetskivene i en ildfast form, dryss over litt salt og drypp over olje.

  • Sett formen høyt i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter.

  • Skjær sjampinjong i mindre biter, og finhakk hvitløk, persille og basilikum.

  • Fres sjampinjong og hvitløk i litt olje i 1-2 minutter.

  • Rør inn persille og smak til med salt og pepper. 

  • Hell blandingen over potetene.

  • Dryss basilikum, salt og pepper over, og legg fisken i formen.

  • Del cherrytomat i to og legg i formen.

  • Stek formen videre i stekeovnen til alt er mørt, ca. 15 minutter.

Saus

  • Finhakk bladpersille, mynte og hvitløk.

  • Pisk alle ingrediensene til sausen sammen til en fyldig saus.

Server formen med sausen ved siden av.