Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt seifilet med eksotisk smak av garam masala. Grønne linser og frisk yoghurt passer godt med denne ovnsbakte seien.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ts ts salt salt
  • 2 ts ts garam masala garam masala

Linser

  • 175 g g linser, grønne linser, grønne
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 0,5 ts ts salt salt

Mynteyoghurt

  • 2 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • 1 kvister kvist mynte, frisk mynte, frisk
  • 1 kvister kvist bladpersille, frisk bladpersille, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C.

  • Skjær sei i serveringsstykker, drypp over olivenolje, og dryss på salt og garam masala.

  • Legg seistykkene på bakepapir på stekebrett og bak dem på øverste rille i stekeovnen til de er gjennomstekte og lett brune på toppen, ca. 10 minutter. 

Linser

  • Kok linsene møre i usaltet vann i ca. 15-20 minutter. 

  • Sil kokevannet av.

  • Finhakk hvitløk og press saften av sitron.

  • Rør hvitløk og sitron sammen med linsene, og smak til med salt.

Mynteyoghurt

  • Finhakk mynte og bladpersille, og rør inn i yoghurten.

Server den ovnsbakte seien med linser og mynteyogurt ved siden av.