Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften topper du seien med urter og baker den i stekeovnen. Ved siden av serverer du høstens grønnsaker

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Topping

  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 dl dl griljermel griljermel
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje

Grønnsaker

  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,3 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 3 stk stk tomat tomat
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 170 °C.

  • Skjær seien i serveringstykker og tørk den godt med tørkepapir.

  • Dryss over salt og pepper, og legg i en smurt ildfast form.

Topping

  • Finhakk persille og gressløk, og bland med griljermel og olivenolje til en jevn, smørbar blanding.

  • Smør toppingen over fiskestykkene og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Grønnsaker

  • Skjær grønnsakene i små biter.

  • Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er blank.

  • Tilsett squash og paprika, og la det surre i ca. 5 minutter.

  • Tilsett tomat og la alt trekke på svak varme i ca. 5 minutter.

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn finhakket persille ved servering.

Server seien med grønnsakene og kokte poteter ved siden av.