Panert seifilet med grønn potetsalat

Seifilet er en klassiker på middagsbordet, og det er ikke uten grunn. Det er en lettvint, rask og sunn middag. I denne oppskriften panerer du seien og gir den en smak av persille. En ny vri!
Ingredienser
- 600 g seifilet, uten skinn og bein
- 2 ss sitronsaft
- 1 stk egg
- 0,5 dl matfløte
- 1 stilk bladpersille, frisk
- 50 g parmesanost
- 3 ss griljermel
- 3 ss hvetemel
- 6 ss olje
- salt og pepper
Potetsalat
- 650 g potet, liten type
- 30 g pinjekjerner
- 100 g ruccolasalat
- 2 fedd hvitløk
- 5 ss hvitvinseddik
- 2 dl olivenolje
- 50 g kapers
- salt og pepper
Framgangsmåte
Skjær sei i serveringsstykker, drypp over sitronsaft, og dryss med salt og pepper.
Pisk sammen egg og matfløte i en bolle, og rør inn finhakket persille.
Bland sammen revet parmesanost og griljermel i en annen bolle.
Vend først seistykkene i hvetemel, deretter i blandingen av egg og matfløte, og til slutt i blandingen av parmesanost og griljermel.
Stek seien gyllenbrun i olje ved høy varme i 2-3 minutter på hver side.
Potetsalat
Kok potet, avkjøl og skjær i skiver, og skjær cherrytomat i båter.
Rist pinjekjerner på tørr stekepanne og riv ruccolasalat grovt.
Kjør pinjekjerner, ruccolasalat, hvitløk, hvitvinseddik og olivenolje til en grov saus i en foodprosessor eller med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Bland potetskiver, cherrytomaterbåter og kapers forsiktig inn i sausen.
Server panert sei med potetsalat. Dryss gjerne litt revet parmesan over.