Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Seifilet er en klassiker på middagsbordet, og det er ikke uten grunn. Det er en lettvint, rask og sunn middag. I denne oppskriften panerer du seien og gir den en smak av persille. En ny vri!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 1 stk stk egg egg
  • 0,5 dl dl matfløte matfløte
  • 1 stilk stilk bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 50 g g parmesanost parmesanost
  • 3 ss ss griljermel griljermel
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 6 ss ss olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Potetsalat

  • 650 g g potet, liten type potet, liten type
  • 30 g g pinjekjerner pinjekjerner
  • 100 g g ruccolasalat ruccolasalat
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 5 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 2 dl dl olivenolje olivenolje
  • 50 g g kapers kapers
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær sei i serveringsstykker, drypp over sitronsaft, og dryss med salt og pepper.

  • Pisk sammen egg og matfløte i en bolle, og rør inn finhakket persille.

  • Bland sammen revet parmesanost og griljermel i en annen bolle.

  • Vend først seistykkene i hvetemel, deretter i blandingen av egg og matfløte, og til slutt i blandingen av parmesanost og griljermel.

  • Stek seien gyllenbrun i olje ved høy varme i 2-3 minutter på hver side.

Potetsalat

  • Kok potet, avkjøl og skjær i skiver, og skjær cherrytomat i båter.

  • Rist pinjekjerner på tørr stekepanne og riv ruccolasalat grovt.

  • Kjør pinjekjerner, ruccolasalat, hvitløk, hvitvinseddik og olivenolje til en grov saus i en foodprosessor eller med en stavmikser.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Bland potetskiver, cherrytomaterbåter og kapers forsiktig inn i sausen.

Server panert sei med potetsalat. Dryss gjerne litt revet parmesan over.