Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Pasta er enkelt å lage og smaker godt med en hjemmelaget tomatsaus på italiensk vis. Med sei og basilikum i sausen blir det en perfekt middag. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 4 pors pors pasta pasta
  • 8 stk stk tomat tomat
  • 3 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 ts ts tomatpuré tomatpuré
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær seien i terninger. 

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Finhakk sjalottløk og surr blank i olivenolje. Tilsett tomatterningene og tomatpuré, og la sausen koke på svak varme noen minutter. 

  • Smak til med salt og pepper, og ha i finhakket basilikum og gressløk.

  • Ha fisketerningene i sausen og la disse trekke i 2-3 minutter.

Sil kokevannet av pastaen og server den med tomatsausen.