Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på en spennende suppe med sei, gulrot og ingefær. Suppe er enkel og smakfull mat som varmer både til lunsj og middag.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 l l vann vann
  • 2 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 3 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • flatbrød flatbrød

Framgangsmåte

  • Kok opp vann med buljongterning.

  • Skjær fisken i biter, legg den i og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 5 minutter.

  • Ta opp fisken og sil kraften.

  • Skrell og skjær gulrot i skiver og riv ingefær.

  • Kok gulrotskivene godt møre i fiskekraften sammen med revet ingefær.

  • Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.

  • Rør sammen flytende margarin og hvetemel og pisk det inn i gulrotsuppen.

  • La suppen småkoke i ca. 5 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Legg fiskebitene i suppen og la de bli varme.

Server suppen med persille drysset over og flatbrød ved siden av.

Tips: I denne suppen kan du for eksempel erstatte fisken med fiskeboller eller rester av kokt fisk.
Et glutenfritt alternativ får du ved å bruke maisennamel istedenfor hvetemel.