Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Hvit fisk passer godt i curry, og du kan selv velge om du vil bruke sei, torsk eller hyse. I denne oppskriften har vi laget curryen av en grønn curry paste.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss kokos, revet kokos, revet
  • 0,5 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 3 ts ts curry paste, grønn curry paste, grønn
  • 1,5 dl dl vann vann
  • 1,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 ts ts salt salt

Ris

  • 2 dl dl ris, langkornet ris, langkornet
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 2 dl dl erter, fryst erter, fryst
  • 1 boks(er) boks(er) mais mais

Tilbehør

  • koriander, frisk koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær sei i terninger.

  • Grovhakk løk og finhakk hvitløk.

  • Varm olivenolje i en stekepanne og fres løk, hvitløk, kokos, spisskummen og curry paste i 1-2 minutter. 

  • Hell på vann og kremfløte, kok opp og la curryen trekke i ca. 5 minutter.

  • Smak til med salt.

  • Ha i seien og la den trekke til den er gjennomkokt, ca. 5 minutter.

Ris

  • Kok ris etter anvisning på pakken.

  • Skjær paprika i små terninger. 

  • Rør inn paprika, erter og mais de siste 4-5 minuttene av koketiden.

Server curry toppet med finhakket koriander og grønnsaksris ved siden av. 

Tips: Dersom du ønsker en sterkere eller mildere curry kan dette justeres med mer eller mindre curry paste.