Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt sei er en tradisjonell rett som har hatt sin plass på det norske matbordet i flere generasjoner. Prøv denne varianten med en grønnsakssaus.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 2 ss ss olje olje
  • pepper pepper

Grønnsakssaus

  • 3 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk purre purre
  • 0,5 stk stk sellerirot sellerirot
  • 2 dl dl vann vann
  • 1 terning terning grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet
  • persille, frisk persille, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær sei i porsjonsstykker, dryss med salt og la ligge i 15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken godt. 

  • Dryss med pepper og stek stykkene i olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side.

Grønnsakssaus

  • Skjær grønnsakene i små terninger. 

  • Kok dem møre i vann med buljongterning, rør inn crème fraîche og gi sausen et godt oppkok.

  • Smak sausen til med salt og pepper.

Server stekt sei med grønnsakssaus og kokt potet vendt i hakket persille.