Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften kan du selv variere hva slags fisk, grønnsaker og tilbehør du vil bruke. Vi har brukt sei, rotgrønnsaker og kokte poteter - godt og enkelt!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss dill dill
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 0,5 stk stk kålrot kålrot
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 dl dl fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær seien i biter.

  • Finhakk dill, press saften av sitron, og skjær persillerot, kålrot, gulrot og sellerirot i terninger.

  • Ha seibitene og rotgrønnsakene i en smurt, ildfast form.

  • Smelt smør, rør inn mel og spe på med fiskebuljong.

  • La sausen småkoke i 3-4 minutter, ha i fløte og gi det et oppkok.

  • Rør inn dill og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  • Hell sausen over fisken og grønnsakene, og bak i stekeovnen til fisken er gjennomkokt og grønnsakene så vidt møre, ca. 15 minutter.

Server med kokte poteter.