Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sei med sopp og løk er en deilig klassiker som passer flott som hverdagsmiddag. For å skape litt variasjon foreslår vi å bruke byggris som tilbehør.   

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 200 g g sjampinjong sjampinjong
  • 3 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 1,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 0,5 stk stk sitroner sitron

Tilbehør

  • byggris byggris

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær seifilet i serveringsstykker, legg i en smurt ildfast form, og dryss med salt og pepper.

  • Skjær sjampinjong i skiver og finhakk sjalottløk, og fordel utover seien.

  • Rør tomatpuré ut i hvitvin og hell i formen.

  • Press over saften av sitron og stek midt i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Server med byggris.