Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En burger må nødvendigvis ikke serveres i brød, og det viser denne oppskriften. Her er seiburger servert med en hjemmelaget tomatsalsa og kokt ris. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1,5 ts ts salt salt
  • 1,5 dl dl melk melk
  • 1 ss ss potetmel potetmel
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende

Tomatsalsa

  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 kvister kvist koriander, frisk koriander, frisk
  • 200 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss ss olje olje
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 1 ts ts sukker sukker

Tilbehør

  • 4 pors pors ris ris

Framgangsmåte

  • Del fiskefileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.

  • Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.

  • Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.

  • Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder eller smakstilsetninger.

  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.

  • Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Tomatsalsa

  • Vask, rens og finhakk løk og hvitløk, chili og koriander.

  • Sil kraften av de hermetiske tomatene.

  • Surr finhakket løk og hvitløk i olje på svak varme.

  • Tilsett chili og tomat, og la det hele koke 3-4 minutter.

  • Smak til med salt, pepper og sukker.

  • Rør inn finhakket koriander.

Server nystekte seiburgere med tomatsalsa og ris ved siden av.

Tips: Denne oppskriften kan du variere med filet av sei, laks, sild eller makrell, ett eller to fiskeslag i blanding.