Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Hjemmelagde fiskekaker med sei og timian er godt og enkelt. I denne oppskriften blir de servert med havrerisotto med rotgrønnsaker. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts salt salt
  • 0,5 dl dl melk melk
  • 1 ss ss potetmel potetmel
  • 1 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss olje olje

Risotto

  • 2 dl dl mathavre mathavre
  • 5 dl dl vann vann
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 ss ss parmesanost parmesanost
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk pastinakk pastinakk
  • 100 g g sellerirot sellerirot
  • 6 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 100 g g sukkererter sukkererter

Framgangsmåte

  • Kjør seifileten sammen med saltet i en foodprosessor til en seig deig. 

  • Rør inn melk, litt om gangen, til en fast farse. 

  • Tilsett potetmel og finhakket timian, og form store kaker. 

  • Stek dem gylne og gjennomstekte i smør og olje, ca. 3 minutter på hver side.

Risotto

  • Kok mathavren i vann med salt i ca. 15 minutter.

  • Hell av overflødig vann, og rør inn smør og revet parmesan.

  • Skjær gulrot, pastinakk og sellerirot i små terninger, og kok knapt møre i lettsaltet vann.

  • Sil kokevannet fra grønnsakene og bland inn i risottoen sammen med cherrytomater og sukkererter delt i to.

  • Rør inn hakket persille rett før servering.

Server nystekte seikaker med havrerisottoen.