Seikaker med havrerisotto

Hjemmelagde fiskekaker med sei og timian er godt og enkelt. I denne oppskriften blir de servert med havrerisotto med rotgrønnsaker.
Ingredienser
- 700 g seifilet, uten skinn og bein
- 2 ts salt
- 0,5 dl melk
- 1 ss potetmel
- 1 ss timian, frisk
- 1 ss smør
- 1 ss olje
Risotto
- 2 dl mathavre
- 5 dl vann
- 0,5 ts salt
- 1 ss smør
- 2 ss parmesanost
- 1 stk gulrot
- 1 stk pastinakk
- 100 g sellerirot
- 6 stk cherrytomat
- 1 ss persille, frisk
- 100 g sukkererter
Framgangsmåte
Kjør seifileten sammen med saltet i en foodprosessor til en seig deig.
Rør inn melk, litt om gangen, til en fast farse.
Tilsett potetmel og finhakket timian, og form store kaker.
Stek dem gylne og gjennomstekte i smør og olje, ca. 3 minutter på hver side.
Risotto
Kok mathavren i vann med salt i ca. 15 minutter.
Hell av overflødig vann, og rør inn smør og revet parmesan.
Skjær gulrot, pastinakk og sellerirot i små terninger, og kok knapt møre i lettsaltet vann.
Sil kokevannet fra grønnsakene og bland inn i risottoen sammen med cherrytomater og sukkererter delt i to.
Rør inn hakket persille rett før servering.
Server nystekte seikaker med havrerisottoen.