Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ingenting varmer som en god fiskesuppe. Denne oppskriften er med sei, blåskjell og reker, og har et hint av sursøt smak. Med godt brød er retten komplett.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 300 g g blåskjell blåskjell
  • 200 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk purre purre
  • 4 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 2 l l fiskekraft fiskekraft
  • 50 g g gresskar, syltet gresskar, syltet
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 3 dl dl matfløte matfløte
  • 1 ss ss eddik eddik
  • 1 ss ss sukker sukker
  • salt salt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær sei, gulrot og purre i terninger.

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Damp blåskjellene i litt av hvitvinen til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter.

  • Sil av kraften og sett den til side.

  • Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen være igjen i skjellene som pynt.

  • Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.

  • Spe med kraften fra blåskjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok la suppen koke inn noe.

  • Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gressløk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.

  • Ha i matfløte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursøtt.

  • Varm opp til kokepunktet og ha i blåskjell og reker.

  • La stå til blåskjell og reker er varme, ca. 1 minutt.

Server suppen med brød ved siden av.