Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt sei er typisk norsk, men i denne oppskriften får den en utradisjonell vri. Med kald agurksuppe og brød får du en smakfull og enkel rett.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft
  • smør smør

Suppe

  • 2 stk stk agurk agurk
  • 1 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 0,5 ss ss sukker sukker
  • 1 ts ts salt salt
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • pepper pepper

Tilbehør

  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 2 ss ss mynte, frisk mynte, frisk
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Dryss salt og pepper på seien, og drypp over litt sitronsaft.

  • Stek seien i smør til den er nesten gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.

  • Ta seien ut av pannen og la den hvile 3 minutter. 

  • Del seien i mindre biter.

Suppe

  • Skrell agurk. 

  • Skjær en bit agurk i terninger og legg til side. 

  • Del resten i biter og kjør i foodprosessor. 

  • Tilsett hvitvinseddik, sukker, salt og persille, og kjør til alt er godt blandet. 

  • Ha i crème fraîche, og smak til med pepper.

  • Ha suppen i dype tallerkener og legg i noen fiskestykker. 

Server suppen med agurkterninger, paprikapulver og mynteblader drysset over, og med brød ved siden av.