Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt sei på potetkake er en spennende vri på den tradisjonelle retten med sei og kokt potet. Denne oppskriften kan du ha som hovedrett, eller gjøre porsjonene litt mindre og lage en god forrett.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 500 g g potet potet
  • 100 g g baconskive baconskive
  • 100 g g småløk småløk
  • salt og pepper salt og pepper
  • smør smør
  • koriander, frisk koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær seien i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Stek seistykkene gylne i smør, ca. 3 minutter på hver side. Dryss over finhakket koriander.

  • Riv potet grovt.

  • Lag 1 cm flate kaker av den revne poteten og stek sprø i smør, ca. 2 minutter på hver side.

  • Stek bacon og småløk gyllenbrune og sprø i smør, og legg over på tørkepapir.

  • Lag sjy ved å koke ut panna med litt vann og frisk koriander.

Server seien med potetkaker, småløk, bacon og sjy ved siden av.