Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften trekker sei i en smakfull lake med chili og koriander. Ettersom sei og grønnsaker skal avkjøles i laken, bør retten lages i god tid før den skal serveres.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk pastinakk pastinakk

Lake

  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 dl dl vann vann
  • 1 dl dl eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 1 ts ts pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 ts ts korianderfrø korianderfrø
  • 2 ts ts salt salt
  • 3 ss ss koriander, frisk koriander, frisk

Avokadomos

  • 1 stk stk lime lime
  • 1 stk stk avokado avokado
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Soyasirup

  • 1 stk stk lime lime
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 dl dl kecap manis kecap manis

Tilbehør

  • loff loff

Framgangsmåte

  • Skjær sei i store terninger, og gulrot og pastinakk i tynne strimler.

Lake

  • Finhakk chili.

  • Ha alle ingrediensene til laken i en kasserolle, kok opp og la laken trekke på middels varme ca. 10 minutter.

  • Legg sei, gulrot og pastinakk i kokelaken, gi dem et raskt oppkok, trekk kasserollen av varmen, og avkjøl sei og grønnsaker i laken.

Avokadomos

  • Press saften av lime, og fjern skall og stein fra avokado.

  • Finmos avokadokjøtt sammen med limesaft og olivenolje til en fyldig mos.

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn finhakket koriander.

Soyasirup

  • Press saften av lime, finhakk koriander og riv ingefær.

  • Bland sammen ingrediensene til soyasirupen og la den trekke i 1 time.

Server sei og grønnsaker på avokadomos, med litt soyasirup over og små stykker ristet loff ved siden.