Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv denne smakfulle oppskriften neste gang du vil lage din egen sildesalat. Den kan serveres som pålegg eller med en salat av fennikel, eple og agurk. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 6 stk stk saltsildfilet saltsildfilet
  • 0,5 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 3 dl dl vann vann
  • 2 dl dl sukker sukker
  • 2 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 1 stk stk stjerneanis stjerneanis
  • 1 dl dl eddik, 7% eddik, 7%

Salat

  • 0,5 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 1 stk stk eple eple
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 stilk stilk dill, frisk dill, frisk

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann dersom de er for salte.

  • Skjær sildefiletene i biter, og fennikel i strimler.

  • Kok opp vann, sukker, laurbærblad og stjerneanis, og la småkoke i ca. 2 minutter.

  • Ha i fennikel og eddik, og avkjøl laken.

  • Ha sild og lake lagvis i et glass eller krukke, og legg på lokk.

  • Silden bør trekke minst et døgn i kjøleskapet før den spises.

Salat

  • Skjær fennikel, eple og agurk i tynne strimler.

  • Bland sammen ingrediensene til salaten.

  • Dryss over dill.

Server silden på salaten eller som pålegg.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.