Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sild har lange tradisjoner i det norske kostholdet, men det betyr ikke at man kun trenger å holde seg til tradisjonelle smaker. Imponer med denne eksotiske varianten.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 5 stk stk kryddersildfilet kryddersildfilet
  • 4 dl dl vann vann
  • 3,5 dl dl sukker sukker
  • 2 dl dl eddik, 7% eddik, 7%
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 50 g g ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 ss ss korianderfrø korianderfrø
  • 1 bunt bunt koriander, frisk koriander, frisk
  • 2 ss ss kapers kapers
  • 2 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 ts ts sukker, brunt sukker, brunt
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk i et par timer dersom de er for salte.

  • Kok opp vann og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og tilsett eddik.

  • Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap. Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.

  • Skjær løk i tynne skiver og ingefær i tynne strimler. Knus korianderfrø og bland dem sammen med løk, ingefær, koriander og kapers.

  • Legg sild og løkblandingen lagvis i et glass eller en krukke. 

  • Bland eplecidereddik, sukker og olje, hell blandingen over silden og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.