Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sommeren er like frisk som matjestartar med syrlig eple og dill. Oppskriften egner seg godt når du inviterer til sommerlunsj eller lager forrett til en bedre middag.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk matjessild, doble fileter matjessild, doble fileter
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk eple eple
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 4 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • 1 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • pepper pepper

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt
  • reddik reddik
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Hakk matjesfiletene grovt og finhakk løk.

  • Skrell og skjær eple i små terninger. Ha sitronsaft over epleterningene.

  • Bland matjessild, løk, epleterninger, crème fraîche, og finhakket dill.

  • Smak til med pepper.

  • Ha tartaren på skiver av grovt brød.

Server med reddikskiver og salat som pynt.

Tips: Du kan bruke en liten ringform eller lignende for å forme brødet og tartaren.