Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sild er sunt og god, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Mange er kjent med de tradisjonelle smaksvariantene, men her er en oppskrift hvor paprika blir en god følgesvenn til silden.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 5 stk stk kryddersildfilet kryddersildfilet
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 0,5 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk

Eddiklake

  • 1 dl dl vann vann
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 1 ts ts rosépepper rosépepper
  • 1 ts ts pepper, hel grønn pepper, hel grønn
  • 1 dl dl eplecidereddik eplecidereddik

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

  • Skjær sildefiletene og paprika i biter, og løk i tynne skiver.

Eddiklake

  • Kok opp vann, sukker, paprikapulver og pepper til laken, avkjøl og tilsett eddik.

  • Legg sild, paprika og løk lagvis i et glass eller en krukke. 

  • Hell over laken og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.