Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sild kan brukes til så mangt, til og med som topping på pizza. Prøv denne oppskriften og ta helgepizzaen til nye høyder.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk stk matjessildfilet matjessildfilet
  • pizzabunn pizzabunn

Marinade

  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 0,25 knivsodd knivsodd persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss eddik eddik
  • salt og pepper salt og pepper

Topping

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,25 stk stk brokkoli brokkoli
  • 2 stk stk potet potet
  • 1 stk stk mozzarella, fersk mozzarella, fersk
  • 3 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • ruccolasalat ruccolasalat
  • parmesan, revet parmesan, revet
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær sild i mindre biter.

Marinade

  • Press saften av sitron.

  • Bland sammen sitronsaft, persille, eddik, salt og pepper.

  • Ha silden i marinaden og la den ligge mens du lager pizzatoppingen.

Topping

  • Finhakk hvitløk, del brokkoli i små buketter, skjær poteter i små terninger, mozzarella i skiver og cherrytomat i båter.

  • Ha brokkoli og potet på et stekebrett, dryss over hvitløksbitene og olivenolje, og bak i stekeovnen i 10-15 minutter.

  • Skru opp varmen i stekeovnen til 250 °C.

  • Kjevle ut pizzadeigen og dekk den med et lett lag mozzarella.

  • Fordel brokkoli og poteter over, og stek pizzaen i stekeovnen i 10-15 minutter.

  • Ta ut pizzaen og fordel silden, cherrytomat og ruccolasalat over.

Server pizza med litt parmesan og olivenolje drysset over.