Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sild har gjennom tidene blitt smaksatt med mange spennende urter og krydder. Denne oppskriften kombinerer de beste smakene i samme salat: Sild, chili, karri og ingefær.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g sildefilet sildefilet
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 6 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 2 ts ts karri karri
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • 2 ss ss rødvinseddik rødvinseddik
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • 1 stk stk salathode salathode
  • 1 dl dl mynte, frisk mynte, frisk
  • salt salt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Del sildefilet i biter.

  • Rens chili og skjær i tynne ringer, og finhakk hvitløk.

  • Bland olje, paprikapulver, karri, sukker, revet ingefær, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.

  • Surr pinjekjerner gylne i en tørr stekepanne og sett til side.

  • Ha sildeblandingen i stekepannen og la den steke i ca. 3-4 minutter ved middels varme.

  • Smak til med rødvinseddik, soyasaus og eventuelt salt.

  • Riv opp salat og mynteblad, og ha den varme sildeblandingen og pinjekjernene over.

Server salaten mens den ennå er varm, med grovt brød ved siden av.