Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sennepssilden er et fast innslag på bordet i julen, men du kan lage den både sommer og vinter. Her er en frisk variant med eplebiter.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g sursild sursild
  • 1 stk stk eple, grønt eple, grønt
  • 1 stk stk løk løk
  • 3 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 6 ss ss sennep, grov sennep, grov
  • 1,5 ss ss sukker sukker
  • 1,5 ss ss eddik, 7% eddik, 7%
  • 0,75 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • 6 ss ss lettrømme lettrømme
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Ta sildebitene ut av laken, legg på tørkepapir og la dem renne av seg.

  • Skjær eple og løk i biter, og finhakk dill.

  • Bland sammen dill, sennep, sukker, eddik, solsikkeolje og lettrømme.

  • Smak til sausen med salt og pepper, ev. litt sukker og eddik.

  • Bland eple- og løkbitene inn i sausen.

  • Legg sild og saus lagvis i et glass eller krukke, og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et par timer i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.