Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Escabeche er en spansk måte å marinere stekt fisk på, og passer svært godt til sild. Servert med grønnsaker og koriander er det en fantastisk smaksopplevelse.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk sildefilet sildefilet
  • 4 ss ss hvetemel hvetemel
  • 8 ts ts olivenolje olivenolje

Lake

  • 4 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 0,25 ts ts safran safran
  • 2 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 2 ss ss sherryeddik sherryeddik
  • 4 ss ss vann vann
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Dryss sildefiletene med salt og pepper. 

  • Dypp skinnsiden i hvetemel og stek filetene med skinnsiden ned i olje ved sterk varme, i ca. 1 minutt. 

  • Legg sildefiletene til side i en skål eller form med høye kanter.

Lake

  • Skjær sjalottløk, hvitløk og gulrot i tynne skiver.

  • Stek grønnsaker, safran og laurbærblad i olje i en stekepanne til de er gylne. 

  • Tilsett sherryeddik og vann, smak og juster mengdene. Hell blandingen over silden og sett det hele til avkjøling.

Server sildefilet med grønnsakene fra laken og dryss med frisk koriander.