Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt sild i salat er lett og veldig godt. I en panzanellasalat av løk, tomater, basilikum og olivenolje passer den perfekt. Enkelt og velsmakende!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk sildefilet sildefilet
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • basilikum, frisk basilikum, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Salat

  • 2 skiver skive loff loff
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 8 stk stk cherrytomat, gul cherrytomat, gul
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 0,5 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 2 dl dl tomatjuice tomatjuice
  • 1 ss ss kapers kapers
  • eddik eddik
  • salt og pepper salt og pepper
  • oliven, sorte, uten sten oliven, sorte, uten sten

Framgangsmåte

  • Skjær hver sildefilet i tre biter og dryss med salt og pepper. 

  • Stek dem i en varm stekepanne med olje og skinnsiden ned i ca. 1-2 minutt. Tilsett hvitløk og basilikum, og stek på andre siden til silden er ferdig.

Salat

  • Skold tomatene ved å skjære et kryss på toppen og senke dem i kokende vann et par minutter, så har du dem raskt over i iskaldt vann. Dra av skinnet og del tomatene i to.

  • Skjær skorpen av loffen og skjær den i terninger.

  • Skjær rødløk i ringer og finhakk hvitløk.

  • Bland sammen ingrediensene til salaten og smak til med salt, pepper og eddik.

Server panzanellasalaten med sild og basilikumblader på toppen.