Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sildekaker er noe for hele familien! Blir det rester igjen fra middagen, kan du ka med sildekake på brødskiven i matpakken dagen etter. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g sildefilet sildefilet
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 3 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1,5 ts ts salt salt
  • 2 ss ss potetmel potetmel
  • 1,5 dl dl melk melk
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • smør smør

Potetbåter

  • 10 stk stk potet potet
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt salt

råkost

  • 0,25 stk stk hodekål hodekål
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk eple eple
  • 3 ss ss majones, lett majones, lett
  • 3 ss ss crème fraîche, lett crème fraîche, lett
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 1 ts ts sukker sukker
  • kajennepepper kajennepepper

Framgangsmåte

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. 
  • Skjær sildefilet i biter.
  • Finhakk løk og persille.
  • Kjør fisk og salt i en foodprosessor i noen sekunder.
  • Tilsett potetmel og spe på med kald melk mens foodprosessoren kjører.
  • Ha i løk, persille og pepper i farsen, og bland godt.
  • Dypp en skje i kaldt vann og form farsen til flate sildekaker.
  • Stek dem i smør til de har fått en gyllen og brunlig skorpe.

Potetbåter

  • Skrell poteter og del dem i båter.
  • Ha potetbåter, olivenolje og salt i en bolle og bland godt sammen.
  • Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen i 20-25 minutter.

Råkostsalat

  • Riv hodekål, gulrot og eple grovt på rivjern.
  • Bland majones, crème fraîche, sitronsaft, sukker og salt til en dressing.
  • Bland dressingen sammen med grønnsakene.
  • Smak til med kajennepepper.

Server nystekte sildekakene med potetbåter og råkostsalat.

Tips: Bruk gjerne ferske urter på potetbåtene, som timian eller rosmarin.