Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En enkel sildesalat med kryddersild, selleri, paprika og urtedressing vil falle i smak hos de fleste. Den gjør seg like godt til frokosten som på koldtbordet.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk stk kryddersildfilet kryddersildfilet
  • 2 stilk stilk selleri selleri
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 3 ss ss spirer spirer

Dressing

  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 2 ss ss karse karse
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 dl dl matyoghurt matyoghurt
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skyll sildefiletene, tørk dem godt og skjær dem i små terninger.

  • Skjær stangselleri i tynne skiver og paprika i små terninger, og bland med sildeterningene.

Dressing

  • Finhakk persille, dill, gressløk og karse, og bland med lettrømme og matyoghurt.

  • Vend sild og grønnsaker inn i dressingen.

  • Smak til med litt salt og pepper.

Server salaten med spirer drysset over.