Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften er en norsk variant av de klassiske bolinhos. Disse er laget med blant annet sild, potet, hvitløk og krydder, og servert med salsa og aïoli.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g sildefilet sildefilet
  • 500 g g mandelpotet mandelpotet
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stk stk egg egg
  • 0,2 ts ts kanel kanel
  • 0,25 ts ts sukker sukker
  • 10 dråper dråpe tabasco tabasco
  • 1 ss ss potetmel potetmel
  • margarin, flytende margarin, flytende
  • salt og pepper salt og pepper
  • griljermel griljermel
  • olje olje

Salsa

  • 20 g g tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1,5 dl dl hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 0,5 dl dl olje olje
  • 1 knivsodd knivsodd salt salt
  • 1 knivsodd knivsodd sukker sukker

Aïoli

  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 dl dl majones, lett majones, lett
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft

Framgangsmåte

  • Skrell potet, kok møre i usaltet vann og hell av kokevannet.

  • Stek sild i flytende margarin, ca. 2 minutter på hver side.

  • Riv hvitløk og finhakk sjalottløk.

  • Ha potet, sild, hvitløk, sjalottløk, egg, kanel, sukker og tabasco i en bolle og mos alt godt sammen.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Rør inn potetmel til en passe konsistens.

  • Lag små boller og rull dem i griljermel.

  • Stek bollene i en panne med olje til de er gylne, ta dem ut og legg dem på tørkepapir.

Salsa

  • Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. 

  • Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og la det få koke i ca. 20 minutter. 

  • Smak til med litt salt og sukker.

Aïoli

  • Riv hvitløk og rør inn i lettmajonesen. 

  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server sildinhos med tomatsalsa og aïoli ved siden av. Dryss gjerne over friske urter om du har.